Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

«Από τη Χάλκη… στο Φανάρι»

 
Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος «Από τη Χάλκη… στο Φανάρι» width=

Μια μοναδική ηχογράφηση, μια συλλεκτική έκδοση, ένα αρχειακό και ιστορικό έργο για τους απανταχού ελληνόφωνους, έρχεται να προστεθεί στη σειρά βιβλίων-cd «Λόγου Χάριν» της bond-us music.
Η Α.Θ.Π., ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ανθολόγησε και διάβασε σημαντικά κείμενα, σε μία ηχογράφηση που πραγματοποιήθηκε στο Φανάρι τον Απρίλιο του 2010.
Αναπολεί την εποχή της φοίτησής του, στην Θεολογική σχολή της Χάλκης, με την μαθητική του έκθεση «Η σχολή μας και το φυσικόν περιβάλλον της», μας διαβάζει απόσπασμα από το Ημερολόγιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου με τίτλο «Η μεγάλη Εκκλησία συνεχίζει το έργον της» καθώς και «Μήνυμα των προκαθημένων των ορθοδόξων εκκλησιών».

Ο δικαίως κατά κόσμο ονομαζόμενος «Πράσινος Πατριάρχης» εκφράζει την αγωνία του για την καταστροφή του περιβάλλοντος με το μήνυμά του «Για την ημέρα προστασίας της Κτίσεως».

Μας ταξιδεύει σε λογοτεχνικά διαμάντια του Γρηγορίου του Θεολόγου και του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, αλλά και σε ιστορικά κείμενα και δημοσιεύματα, για τους ενοριακούς ναούς του 18ου και 19ου αιώνα στη γενέτειρα του την Ίμβρο, καθώς και τους βανδαλισμούς στο Ορθόδοξο νεκροταφείο του Βοσπόρου.

Το έργο κυκλοφορεί σε έκδοση που περιλαμβάνει το cd διάρκειας 79΄17΄΄ και το βιβλίο με το γραπτό κείμενο.

Τα κείμενα παρουσιάζονται σε ενότητες που γεφυρώνουν πρωτότυπες μουσικές γέφυρες του Βαγγέλη Μπόντα, ολοκληρώνοντας το ακρόαμα.

 

Επιστολή της Α.Θ.Παναγιότητος Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου

 

Ακούστε

 

 

bond-us 127 – ISBN:978-960-99627-0-4

 

 

Επιλέξτε:

Βιβλίο-Cd : 15,00 €

ή

Mp3 – Download : 10,00 €

10,0015,00

This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page